Cukrárna U Kláštera, České Budějovice

Meruňkový řez s kokosem.

Ingredience:

Na těsto: 7 vajec 400 g moučkového cukru 380 g polohrubé mouky 1 prášek do pečiva 5 lžic horké vody Meruňková náplň: 750 ml meruňkového kompotu i s nálevem tuzemák Kokosová náplň: 120 g kokosu 250 ml mléka kostka másla 250 g 200 g moučkového cukru 1 cukr vanilka

Postup přípravy:

Ze surovin na těsto upečeme klasickým způsobem dvě piškotové placky. Jednu placku rozdrobíme a smícháme s meruňkovým kompotem, přidáme rum dle chuti ( punčová hmota ). Druhou placku potřeme marmeládou, pokapeme rumem a na ni rovnoměrně navršíme připravenou punčovou hmotu.. Mléko s kokosem svaříme za stálého míchání na hustou hmotu. Necháme vychladnout a do studeného zašleháme změklé máslo s moučkovým cukrem. Bílou hmotu rozetřeme na povrch moučníku a ozdobíme například čokoládou. Dobrou chuť!

Autor: Věra